19 Kasım 2019 Salı

Kaktüs Bitki Besini


Kaktüs Bitki Besini
Kaktüs yetiştirmek her ne kadar çok kolay ve zahmetsiz bir uğraşmış gibi gözükse de; kaktüsün temelde ihtiyaçları karşılanmadığı zaman zamanla kök kuruması, köklerde hastalık ve gövdede içten içe bir kendini yemeye başlayarak ölüme sebep olur.  Kaktüslerinizin uzun yıllar sağlıklı yaşayabilmesi, sağlıklı yavrular ve tohum alabilmek için konuya özen gösteren kaktüsün tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan bitki besini ihtiyacını karşılamak için yaptığımız karşılaştırma ve incelemelerde karşımıza Egzotik Garden tarafından üretilen kaktüs bitki besini karşımıza çıkıyor.

Kaktüs bitki besini içerik bakımından diğer bitki besinlerinden farklı olmasının sebebi Hümik, Fülvik Asit miktarının ve köklerin sıvı kaktüs bitki besinini daha rahat alması ve bünyesinde işleyip yeni kaktüs yavrularını beslemesinde önemlidir. Aynı zamanda Kaktüs bitki besini içerisinde bulunan Hümik, Fülvik Asit ürünün raf ömrünü ve içeriğini koruyamadığını tespit ettik. Kaktüsün diğer ana besin gurubu ihtiyacı olan Azot, Fosfor, Potasyum, Demir, Çinko, Bakır ve Kalsiyumunun da kaktüs tarafından hızla alınarak kullanmaya başlamasını sağlayacaktır.

Kaktüsün toprak isteğinin genel olarak geçirgen toprak olduğunu biliyoruz, Geçirgen toprağın içerisinde kullanılan sıvı bitki besini kaktüsün kullanması neticesinde bir dahaki sulamada hızlıca toprakta akıp gidecek ya da derine kayacağından dolayı verdiğiniz besin takviyesi bir işe yaramayacaktır. Açık deniz yosunu ile güçlendirilen Kaktüs bitki besini sayesinde içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller toprağa, kök yapısına yapışacağından dolayı Egzotik Garden tarafından üretilen kaktüs bitki besini aynı zamanda yavaş salınımlı gübre görevi yapmaktadır.  
İçerik ve raf ömrü bakımından en çok müşteri memnuniyeti olan ve kaktüs bitki besini pazarında lider ve öncü kuruluş FerPlus gübre işletmeleri tarafından Egzotik Garden’a özel üretilen kaktüs bitki besini tanıtım ve kaktüs severler ile tanıştırmak için 14.90 TL yerine kısa bir süre 9.90 TL den satışa sunulmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonsai saklı değiştirme

Bonsai saklı değiştirme Bir çok bonsai meraklısının yıllarca emek verip, öldürdükleri bonsai koleksiyonlarını saksı değiştirirken yapıla...