27 Aralık 2019 Cuma

Bonsai saklı değiştirme


Bir çok bonsai meraklısının yıllarca emek verip, öldürdükleri bonsai koleksiyonlarını saksı değiştirirken yapılan hatalar yüzünden kaybolan zaman, ilgi ve emek saymakla bitmez. Bonsai saksısını değiştirirken dikkat edeceğiniz en önemli huşulardan bir tanesi ise bonsai saksısının kış aylarında bonsai’nin tüm yapraklarını döktükten sonra yapmanız gerektiğini bilmediğinizden kaynaklandığını düşünüyorum. Bonsai saklı değiştirme Çok mu zor? Hayır, tekniğini bilirseniz eğer dünyanın en kolay işidir.  Dikkat edilecek konuları madde madde sizinle paylaşmak istiyorum.
Bonsai saklı değiştirme nelere dikkat edeceğiz
Bonsai Saksı değişimi sonbahar veya kış aylarında bonsai kış uykusuna yattığı zaman. Tüm yapraklar dökülmüş ve dinlenmeye geçmiş olması şart.
Bonsai Saksı değişimi sırasında eski saksıdan çıkartırken, kök ve gövdeye zarar vermeden dikkat ederek çıkartmanız şarttır.
Bonsai saksı değişimi zamanı geldiğini düşünüyorsanız eğer mevsiminde, aşağıdaki toprak karışımını hazırlayarak içerisinde % 20 oranında “ Egzotik Garden Bitki Besini” ekleyerek içeriği hazırlayın ve bir hafta on gün topağı dinlendirin.
Bonsai saksı değişiminde ilk üç gün su vermeyin. Üç gün sonra yavaş yavaş sulayın ve saksının deliklerinden aktığını takip edin. Saksı içeride su birikmemesi çok önemli
Saksının en az iki parmak altına orta büyüklükte taş koymayı unutmayın
Her daim alışkanlık olsun sizde bonsai sularken yavaş yavaş ve saksının altından su akana kadar sulamaya devam edin
İlk Bahar ve son baharda yavaş salınımlı gübre ile gübreleyin.
En az iki senede bir saksı değiştirin ve saksı değiştirirken aşırı büyük saksı tercih etmeyin en fazla bir numara büyük saksı olsun.

Anahtar kelimeler: Bonsai saksı değişimi, Bonsai saksı değiştirme Bonsai çeşitleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonsai saklı değiştirme

Bonsai saklı değiştirme Bir çok bonsai meraklısının yıllarca emek verip, öldürdükleri bonsai koleksiyonlarını saksı değiştirirken yapıla...