17 Aralık 2019 Salı

Gymnocalycium kaktüs bakımı?

Gymnocalycium kaktüs yani Gymno kaktüs olarak bilinen kaktüs çeşidi koleksiyonluk kaktüslerin başında değir. Bunu en büyük sebebi ise gösterişli ve görkemli olması ve farklı renk modellerine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bakımı kolay gösterişli olan Gymnocalycium kaktüs gerçek bir renk şöleni oluşturur. 

Gymno kaktüs başlı başına bir koleksiyon dememizin sebebini biraz daha açalım isterseniz. Bir irinden farklı yüzlerce modeli olan Gymnocalycium kaktüs en çok tercih edilen modelleri aşağıdaki gibidir.  

Gymnocalycium bruchii
Gymnocalycium horstii
Gymnocalycium hossei
Gymnocalycium Mihanovichii
Gymnocalycium pflanzii
Gymnocalycium saglionis
Gymnocalycium spegazzinii
Gymnocalycium stellatum
Gymnocalycium stenopleurum

Yukarıda bahsettiğimiz Gymno kaktüs modelleri en çok tercih edilmesinin en büyük sebebi seyrine doyum olmaması ve her birinin farklı karakteristik özelikler içinde olmasındandır. Eğer kaktüs koleksiyonuna başlamak istiyorsanız tam size uygun emeğinizi boşa çıkarmayacak kaktüs cinsidir.

Gymno kaktüs bakımı  neredeyse tüm kaktüs özeliklerini içerisinde barındıran gymno kaktüs hem kök'den hemde gövdeden beslenir. Nemli bir yerde yaşıyorsanız eğer daha hızlı ve daha kuvvetli büyür. Çift yönlü beslenen Gymno kaktüs senede bir kere Egzotik Garden kaktüs gübresi vermeniz yeterlidir. Saksı değişiminde unutmamanız gereken en önemli unsur sadece bir numara büyüğü ile değiştirin.  

GYMNO TOPRAK İSTEĞİ : Fazla su tutmayan geçirgen toprak olması önemli. Burada 1/1 bahçe topraıgı ve bildiğimiz dere kumu ile karıştırın yeterli. Daha hızlı köklendiğini ve geliştiğini göreceksiniz.

kaynak : https://gymno-kaktus.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonsai saklı değiştirme

Bonsai saklı değiştirme Bir çok bonsai meraklısının yıllarca emek verip, öldürdükleri bonsai koleksiyonlarını saksı değiştirirken yapıla...