11 Kasım 2019 Pazartesi

Kaktüs nasıl yetişir Part 3

Bu günkü kaktüs nasıl yetiştiriciliğindeki konumuz kaktüs'den alınan yavruların nasıl bakımının yapılacağı, köklendirme si toprak isteği ve en önemlisi sulama ve vitamin verilmesi konularını tel tek inceleyeceğiz.

İlk önce kaktüs den hangi dönemde üzerindeki yavruları almamız gerektiği hakkında bilgilendirerek başlayalım. Bu sene oluşan yavruları eğer çok merak edip ayırıp kendim köklendirmek istiyorum diyorsanız şunu unutmamak gerekir ana kadar bakamayacaksınız ve onun kadar iyi geliştiremiyeceksiniz. İllede ben bu işi öğrenmek istiyorum diyorsanız konuyu takip etmeye devam edelim. Anaç kaktüs den aldığınız yavruları ilk önce iki gün mısır nişastasına batırın ve üç gün bekletin. kök oluşumu başladığını ufak kılcal kökleri göreceksiniz bundan sonra sırası ile takip ederek bir hafta içinde kumlu ve minerali bol geçirgen bir toprağa ekimini yapınız.

Kaktüs yavrusunun toprak isteği bol mineralli, dere kumu karışımlı ve geçirgen su tutmayan bir toprak yapısı olması önerilir. Burada bahçe toprağını yarı yarıya dere kumu ile karıştırabilirsiniz.

Ekimini yaptığınız kaktüs yavrusunu ekimden sonra on gün sulamadan o şekilde bırakın ve 10 gün bitiminde sadece toprağı nemlendirin. bir ayın neticesinde ilk sulamanızı yapın. Kaktüs yavrusunu sulama yaparken yavaş yavaş saksının altından akana kadar devam edin. Saksının tabağında biriken suyu direk dökün ve bekletmeyin. 15 gün hiç su vermeden 15 günde bir şeklinde üç ay devam edin. Bu şekilde kökler suyu arayacak ve hızlı gelişip toprağa tutunacak ve gelişimi hızlı olacaktır.

İlk üç ayını dolduran kaktüs yavrusuna benim önerim naturelfertilizer.info'nun geliştirdiği katı açık deniz yosunu katkılı doğal gelişim gübresi sıvılaştırarak sulamayla birlikte verebilirsiniz.  İlk hafta gözle görülür bir parlaklık olacağını gözlerinizle göreceksiniz. Bu organik gübrenin içerisinde ihtiyacı olan bütün mineraller mevcuttur.

Aldığınız kaktüs yavrusu yeni yerinde altı ayını doldurduktan sonra artık yavru değil bir daha ki seneye anaç olmaya aday olduğunu unutmayın. Bir daha ki sene anası ile yarışacak ve onu geçmek için büyük bir çaba sarf edecek, bunu da gözlerinizle göreceksiniz. Makalemizi beğendiyseniz eğer sosyal medya kanalınızda paylaşıp bir çok arkadaşımızın sorunlarına çözüm bulabilirsiniz. yeni konuda görüşmek üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonsai saklı değiştirme

Bonsai saklı değiştirme Bir çok bonsai meraklısının yıllarca emek verip, öldürdükleri bonsai koleksiyonlarını saksı değiştirirken yapıla...